Per retirar la rajola només ens cal un tallaferro, un martell i els elements de seguretat imprescindibles per a aquest cas, ulleres i guants.

Atenció: és molt important utilitzar guants i ulleres de protecció. ‘Les rajoles trencades presenten el mateix tall que un ganivet!

• Començarem des del centre cap als extrems. Anem colpejant el tallaferros de manera que trenquem a poc a poc la rajola danyat. Anirem retirant trossos fins a deixar neta la zona de col·locació.

• Retirem també les restes de ciment, cola o adhesiu (fins que veiem el suport pla).

• Abans de continuar, hem de repassar les vores amb una espàtula.

• És molt important que la unió entre rajoles sigui neta i que no hi hagi restes de cola que falsegen la col·locació o no permetin que la rajola nou quedi enrasat amb la resta de rajoles.

• Un cop hagis acabat tot aquest procés, neteja les restes amb un raspall o una aspiradora. Igual que en el pas anterior, és molt important que no hi hagi restes de rajola, pols, pedres, ciment, etc.

 

És habitual disposar d’una petita quantitat de rajoles de reserva en l’habitatge. Sempre queden per si hi ha un trencament, una reparació, etc. Si no disposes de rajoles de recanvi, has de buscar un el més semblant possible. Sobretot han de coincidir les mesures de col·locació.

Si el color no coincideix, no és problema, posteriorment pots pintar el teu bany, col·locar adhesius decoratius, bandes adhesives, sanefes, etc que dissimulin la rajola.