Amb el pas del temps és molt natural que s’acumuli floridura en la junta de la goma i és igual que assequis la tapa amb freqüència, perquè aquesta olor a humitat i aquestes taques negres no desapareixeran sense més. És molt comú que la rentadora sigui víctima de la floridura ja que està en constant contacte amb la humitat; i si no s’elimina, és quan la floridura apareix i també la seva desagradable olor, a més correràs el risc que es transfereixi a la roba durant els rentats.
Per eliminar aquestes marques de forma definitiva necessites algunes instruccions que serviran per allargar la vida útil de la teva rentadora. Una vegada ho eliminis és important que segueixis unes pautes perquè no torni a aparèixer.

Per eliminar la floridura de la rentadora necessitaràs:
– Vinagre
– Lleixiu
– Un spray difusor
– Un drap suau
– Guants

1- Per començar amb aquesta tasca has d’executar un cicle de rentat amb lleixiu i aigua calenta. Has d’usar una quantitat adequada a la grandària de la teva màquina i per a una càrrega de roba. Si no poguessis usar lleixiu (perquè en les instruccions de manteniment de la rentadora t’ho prohibeix), pots usar vinagre.

2- A continuació, posa’t els guants de goma per treballar. Has de barrejar una part del lleixiu amb quatre d’aigua i introduir en un spray difusor, usa aquesta ampolla per ruixar i netejar totes les zones de la junta de la goma més inaccessibles. Procura que en polvoritzar entre la mescla en totes les ranures en les quals hi ha floridura i humitat ja que és aquí on solen acumular-se.
Si les taques són molt resistents, deixa que solució netejadora actuï durant uns minuts abans de netejar. Després del temps de repòs, has d’esbandir ruixant amb aigua neta i finalment, passa un drap net per tota la superfície.

3- Per mantenir la teva rentadora lliure de floridura hauràs de repetir aquest procés una vegada al mes. Recorda que pots substituir el lleixiu per vinagre ja que l’ús continuat de lleixiu no sol ser recomanable perquè pot provocar el desgast accelerat de la goma de la porta. Però per a casos extrems i puntuals, pots usar-ho.
La clau perquè la teva rentadora no acumuli humitat és mantenir-la sempre seca, així s’impedeix el creixement de la floridura i no farà falta que ho netegis constantment. Perquè la junta estigui seca, el millor que pots fer és llevar la roba mullada de forma immediata una vegada el cicle de rentat ha finalitzat.

4- Una vegada treguis la roba neta, asseca bé la goma. És bona idea que deixis la porta una mica oberta perquè l’aire flueixi, així serà poc probable que s’acabi formant floridura. Si la teva rentadora està en una zona amb molta humitat i poca ventilació, és convenient que posis a prop un deshumidificador durant una estona.
A part de fer el possible perquè la rentadora sempre està ben seca, existeixen certs detergents i suavitzants que afavoreixen el creixement de la floridura. Si el teu problema és recurrent, prova a canviar de producte.

5- Finalment, per llevar la floridura de la rentadora pots comprar netejadors específics per a la neteja de la porta frontal ja que són molt eficaces per llevar les restes de sabó que s’acumulen i que fomenten l’aparició de la floridura.
En aquest article de unComo et donem alguns consells perquè sàpigues netejar la rentadora ja que és imprescindible tenir-la en bones condicions perquè puguis tenir la roba neta al 100%.

 

També et pot interessar: Com eliminar la mala olor de la rentadora