Un frigorífic ben net i organitzat pot fer-te estalviar, millorar la salut, planificar bé els teus menjars i consumir d’una forma més responsable.

1- El primer de tot, és buidar la nevera i tirar tot el que ja estigui caducat o tingui un mal aspecte.

2- Netejar-la ben a fons, això inclou treure les prestatgeries, calaixos iles juntes de les portes també.

3- Utilitza contenidors per a aliments, això evitarà que s’escapin líquids i que es vegi siempre ben neta i ordenada. En la nostra secció de parament de la llar trobaràs contenidors, caixes, etc … d’alta qualitat per a la conservació dels teus aliments.

4- Classificarem els aliments en la nevera:

– La part superior:
És la MENYS freda, és recomana guardar aquí els productes lactis tals com la llet, iogurts, formatge…

Es conservaran millor.

– La zona mitjana i la zona baixa ( abans del calaix):
És la part MÉS freda de la nevera, aquí podràs conservar bé la carn, el peix ( envoltar-ho en film i introduir-los en una safata o calaix per a evitar la contaminació entre aliments), refrescos ( pots adquirir un dispensador de llaunes, t’ocuparà menys lloc, ja que queden apilades en forma de piràmide) i ampolles.

– En la part baixa de la nevera tenim els calaixos:
Aquí van les fruites i verdures, SEMPRE SENSE PLÀSTICS O EMBOLCALLS. Els tomàquets, alls, patates i cebes es conserven millor fora del frigorífic.
Pots utilitzar un verduler o un calaix de la teva cuina, això sí, separant sempre els aliments.

 

– La porta:

A la porta es col·loquen les ampolles, salses, productes ja oberts… També els ous i les mantegues.

5 – Dins de cada prestatgeria pots separar els productes o ingredients ja començats, per exemple: el pernil o el formatge: en un costat pots posar els que ja has començat i a l’altre costat de la prestatgeria els que estan per començar.

6- Els productes començats has de conservar-los hermèticament en recipients que siguin de cristall o de plàsti, sempre lliures de BPA. ( En la nostra secció de parament trobaràs diferents grandàries).

7- Per a mantenir la nevera neta, no l’omplis massa, és millor no comprar de més.
Planifica el menú de la setmana.

8- També és bo tenir en la nevera un dispensador de begudes de cristall per a l’aigua o els sucs, per a evitar els envasos de plàstic.

9 – El menjar pre-cuinat a la part superior de la nevera i el menjar crú a la part mitja-baixa.

10 – Recorda netejar la nevera almenys una vegada al mes amb productes desinfectants i posa davant de la prestatgeria els productes que caduquin primer.

11- Si vols congelar aliments siguin cuinats o no, etiqueta sempre els teus envasos amb la data i el nombre de racions.

Per a més informació del productes o accessòris us podeu adreçar a la secció de menatge de la nostra ferreteria de Lleida.