Decora el cor de la teva llar en cinc senzills passos.

1. Neteja les parets

Les parets i superfícies de la cuina solen tenir taques de greix. Abans de començar a pintar, és important netejar totes les superfícies a fons per garantir un bon acabat. La millor manera de fer-ho és netejar-les amb sabó sòdic o un producte de neteja potent. Utilitza aigua calenta i elimina tot tipus de residu abans de deixar-les assecar.

2. Prepara l’habitació

Abans de començar a pintar, cobreix les vores dels taulells, aparells, rivets i fogons amb cinta d’emmascarar. D’aquesta manera crearàs una línia nítida per a la superfície que vas a pintar. També és convenient tapar els fogons, electrodomèstics i el sòl amb un protector de plàstic per si es produeixen esquitxades.

3. Comença des de a dalt

Igual que amb qualsevol altra habitació, comença a pintar la cuina des del sostre cap avall perquè les gotes de pintura no caiguin sobre superfícies recentment pintades. Per a sostres i parets, utilitza una pintura especial per a cuina, ja que és resistent i es pot rentar amb facilitat. Per al sostre es pot utilitzar una pintura vinílica normal, ja que no necessita rentar-se amb tanta freqüència. Pot ser que et resulti més fàcil pintar les superfícies petites i les cantonades amb una brotxa en lloc d’amb un corró.

4. Pinta les portes dels armaris

Si et ve de gust pintar les portes dels armaris de la cuina, et resultarà més fàcil si primer les treus. Neteja-les amb sabó sòdic o un producte de neteja i farcida tots els forats o osques amb masilla especial per a fusta. A continuació poleix aquestes zones i passa’ls un drap. En funció de la superfície, pot ser convenient utilitzar una capa de imprimació especial, i una primera capa millorarà la cobertura. La pintura especial per a armaris de Bruguer (Preparació Universal Acrylic + Esmalt Acrylic Satinat) és resistent i no necessita una primera mà.

5. Pinta les motllures

Finalment, pinta totes les motllures. Pinta des d’a dalt cap avall començant per les finestres; és millor començar al matí perquè s’assequin al llarg del dia abans de tancar-les a la nit. A continuació, pinta la porta i el marc de la porta, seguits del sòcol. En pintar el sòcol en últim lloc, es cor menys risc que la brotxa s’embruti o es taqui de pols.

 

Per continuar amb més consells pràctics entra aquí