En aquest post et nomenarem 5 plantes perquè puguis començar a donar color a la teva terrassa, jardí o balcó..

1- Prímula: La planta que anuncia la Primavera

En ple hivern, quan el jardí presenta un aspecte més trist i pobre, apareixen les prímules amb els seus explosius colors. Aquestes meravelloses plantes anuncien l’arribada de la primavera. Destaquen per la seva llarga floració, la seva fàcil cura i la seva resistència al fred.

Floreix a principis de la primavera i en zones no gaire càlides la seva floració es manté fins a principis de l’estiu.

Com cuidar-les?

És preferible col·locar les prímules en un lloc fresc i lluminós, però evitarem el sol directe. Així, la floració serà més pausada i duradora. Les regarem abundantment, sense que s’arribi a assecar el substrat entre reg i reg, assegurant-nos que tenen un bon drenatge. Abonament cada dues setmanes.

2- Calèndula

Les seves flors apareixen en els mesos de primavera-estiu fins a la tardor.
Necessita un lloc amb sol, mentre que el reg ha de ser freqüent en els mesos més calorosos.

Com cuidar-les?

Eviteu que l’aigua toqui a les seves fulles per a prevenir l’aparició dels fongs freqüents en aquesta planta. Cal regar-ho de forma regular però amb moderació. Abonar la planta cada 15 dies durant l’estiu. Té propietats curatives sobretot relacionades amb problemes de la pell com cremades, fongs i picades.

3- Pensaments (viola tricolor)

També poden ser freqüents a l’hivern, ja que resisteix el fred. Necessiten semi ombra encara que també resisteixen el sol sempre que no siguin zones climàtiques molt càlides.

Com cuidar-les?

Reg freqüent durant el període de floració encara que ha d’evitar-se l’entollament. Fertilitzant suau a l’aigua cada dues setmanes. Arrenca les flors pansides regularment.

 

4- Petúnia

S’utilitza molt com a planta penjant en tests. Floreix a la primavera i estiu fins a la tardor.
Són molt resistents. Es conrea bé en una terra de jardí a ple sol, però si la plantes en testos la distància entre elles ha de superar els 25 centímetres.

Com cuidar-les?

El reg haurà de ser freqüent i abonar-la una vegada a la setmana. Fertilitzar les plantes mensualment per a assegurar un bon creixement. Et serveix qualsevol fertilitzant específic per a flors. Segueix les instruccions del producte.

5- Begonia

Aquesta planta que es pot gaudir amb flor gairebé tot l’any, es conrea molt bé en llocs il·luminats o amb semi obra però no al sol directe. La temperatura ideal per a les begònies se situa entre els 15 i 23 °C. pel que s’han de plantar quan ja hagi passat ben bé el fred.

Com cuidar-les?

Cal mantenir-les fresques i regar-les diàriament durant l’estiu sense entollar-les. Abonar-les a l’estiu cada dues setmanes. Retirar les flors i fulles marcides perquè la planta pugui créixer amb més força.