Consells per a un ús segur de la vostra instal·lació elèctrica.

 

1 – Primer de tot, abans de fer cap operació, (com canviar una bombeta) heu de tallar el subministrament des del vostre quadre elèctric (palanca IGA) de l’habitatge.

2 – No sobrecarregueu els endolls connectant-hi molts aparells a través de lladres o bases múltiples, ja que poden generar sobrecàrregues o inclús incendis.

3- No toqueu cap aparell elèctric si teniu les mans o els peus mullats.

4 – Si heu de desendollar algun aparell, ho heu de fer per la clavilla, mai pel cable. Tampoc endolleu aparells amb els cables trencats, desgastats o sense clavilles.

5- Col·loqueu protectors a tots els endolls, principalment si teniu nens per evitar que puguin posar els dits o introduir-hi objectes metàl·lics. Si heu de caviar algun endoll de la vostra llar, l’electricista us hauria de fer saber que hi ha fabricants d’endolls que ja porten inclòs aquest sistema de seguretat.

6- Si veieu un endoll en mal estat s’ha de substituir com més aviat millor per evitar accidents.

7- És recomanable que mensualment polseu el botó de prova (test) de l’interruptor diferencial. En cas que no es dispari, contacteu immediatament amb una empresa instal·ladora perquè el substitueixi.

8- Recordeu que no s’han d’iniciar treballs que estiguin fora dels nostres coneixements, truqueu a un professional per evitar qualsevol accident elèctric.

 

#ConsellsUtils #FerreteriaAlbertSoler